Navision Financials

Navision

Navision is een ERP- en boekhoudpakket dat werd ontwikkeld in Vedbæk, Denemarken en in 2002 door Microsoft werd overgenomen. Navision werd toegevoegd aan Microsoft Business Solutions, zoals de ERP-divisie van Microsoft destijds genoemd werd. De Nederlandse importeur was destijds gevestigd in Barneveld, de Belgische in Mechelen.

In de beginjaren was Concorde van Damgaard een concurrent op dezelfde markt, een eveneens Deens product dat werd ontwikkeld door voormalige medewerkers van Navision in Denemarken. Het Concorde product van Damgaard werd in 1998 opgevolgd door Axapta. Later gingen Navision en Damgaard samen, tot het in 2002 door Microsoft werd overgenomen en als Microsoft Business Solutions verder ging.

Sinds 2009 heet de Microsofts ERP-divisie Microsoft Dynamics en is de productlijn Navision hernoemd in Microsoft Dynamics NAV.

Navision, of NAV, wordt door meer dan 100.000 bedrijven over de hele wereld gebruikt voor het beheren van boekhouding, financiën, toeleveringsketen en de bedrijfsvoering. Dankzij de modulaire opzet van NAV, is het een totaaloplossing voor de bedrijfsprocessen financiën, productie, distributie, en servicemanagement. Een oplossing die overigens goed samenwerkt met andere producten van Microsoft.

De grote kracht van NAV ligt in het feit dat NAV zich aan kan passen aan de manier van werken van de organisatie in tegenstelling tot het gedwongen worden om op een voorgeschreven manier te moeten werken.